Avantajele webhosting-ului gratuit


Web hostingul reprezinta serviciile de gazduire a unui site pe serverele proprii, de catre firme specializate, cit si de asigurare a prezentei online a acestuia, in mod teoretic, 24 de ore pe zi. Astfel, puteti obtine gratuit sau contra cost, un spatiu pe unul din serverele furnizorului de hosting si puteti incarca propriul site pe acest spatiu creat. De ce web site? De ce webhosting gratuit?

Avantajul unui web site? Accesibilitate maxima, de oriunde din lume, 24 de ore pe zi, posibilitatea de a transmite ideile sau mesajele proprii celor interesati de subiectul abordat de dvs., prin cele mai ieftine metode de publicitate, aflate la indemina oricui.

Avantajele hosting-ului gratuit


  1. Marele avantaj al hostingului gratuit il constituie insasi gratuitatea serviciului: in mai putin de 1 ora va puteti crea un cont gratuit de hosting, puteti chiar incarca site-ul (daca acesta este deja editat) acesta putind fi vizibil online intr-un timp record. Astfel acesta poate fi accesat de oriunde in lume.
  2. Hostingul gratuit este ideal pentru incepatori: daca aveti cunostinte limitate de editare Html sau chiar nu cunoasteti deloc, atunci veti gasi diverse oferte de hosting gratuit care ofera spatiu web pentru site-uri personale cit si editori online cu care va puteti construi site-ul in liniste si fara cunostinte de HTML. Hosting-ul gratuit poate fi un bun inceput pentru orice proiect nou, pentru site-uri de testare, urmind ca, in cazul confirmarii succesului propriului site sa va rezervati posibilitatea de a-l muta pe un hosting profesional, cu spatiu web suficient de mare si suport software pe care hosting-ul gratuit nu il poate oferi.
  3. Hosting-ul gratuit se adreseaza in primul rind site-urilor mici si medii ca marime, si nu ofera decit in parte suportul (atit hardware cit si software) pe care un hosting profesional (platit) il poate oferi, dar la preturi ce au scazut foarte mult in ultimii ani si fac foarte profitabila ca raport pret-calitate gazduirea platita. Daca doriti sa va editati si sa publicati primul site pe Internet, atunci va recomand webhostingul gratuit- este suficient pentru inceput si chiar nu are rost sa achizitionati un spatiu web platit. Daca doriti sa aveti un site personal, atunci hostingul gratuit este mai mult decit suficient. In mod normal nu aveti nevoie de hosting profesional, decit daca sunteti deja familiarizat cel putin cu limbajul HTML si aveti idee de php, Perl, MySql, etc. In lipsa unor cunostinte aprofundate sau macar medii despre editare site-uri web nu vad sensul cheltuirii banilor cu hostingul profesional.

Pentru cine nu poate fi acceptabil webhosting-ul gratuit?


  1. Site-uri firme - o firma care doreste sa isi faca simtita prezenta pe Internet trebuie sa faca un minim efort material, sa achizitioneze un domeniu propriu si spatiu web pe un server profesional. O firma cu site pe hosting gratuit poate creea o imagine gresita despre seriozitatea acesteia, despre produsele sau serviciile care le promoveaza prin site-ul propriu. Avind in vedere efectele negative pe termen lung ale prezentei nefericite a site-ului unei firme pe un server si subdomeniu gratuit, sincer cred ca singura optiune ramine webhostingul profesional si inregistrarea domeniului propriu.
  2. Webmasteri cu experienta, care doresc suport software avansat (PHP, MySql, cgi-bin, Perl, FrontPage extensions), spatiu web mare si un trafic lunar garantat foarte mare, up-time garantat, cu care in mod normal, incepatorii efectiv nu au ce face, datorita traficului mic generat si a spatiului mic pe care site-urile lor le ocupa.
  3. Pur si simplu doriti ca site-ul dvs. sa aiba o identitate proprie, data in principal de domeniul propriu. In acest caz, cind deja v-ati hotarit sa inregistrati un domeniu, ar fi cazul sa va ginditi la un serviciu de hosting profesional. A avea un site personal pe domeniu propriu nu este o noutate in occident. La noi sunt putini care investesc in imagimea si profesionalismul propriului site, mai ales daca acesta este un hobby, si nu aduce venituri.

Concluzie


A fost o vreme in care consideram hostingul gratuit ideal, fiind convins ca este suficient. Si probabil aveam dreptate pe acea vreme, site-ul meu neavind mai mult de 30-40 vizitatori zilnic. Intre timp am fost nevoit sa recunosc limitele hostingului gratuit, si sa optez la hosting platit, datorita unor probleme ivite pe parcursul a mai mult de 2 ani de hosting gratuit:
  • prezenta bannerelor cu reclama hostingului pe site este acceptabila la inceput, apoi cind site-ul prinde contur si se dezvolta, devine din ce in ce mai agasanta.
  • desele caderi ale serverelor de hosting gratuit, disparitia site-ului din listarea Google, ca urmare a frecventelor downtime-uri.
  • hostingul gratuit pe care am avut site-urile nu ofereau suport software (php, MySql, Cgi-bin, Perl), iar trecerea pe alt hosting gratuit cu suport software presupunea inregistrarea unui nou subdomeniu, alte probleme pe termen lung.
  • abia in momentul in care site-urile ajung la un oarecare succes, materializat in trafic constant mediu sau mare, a aparut ideea mutarii site-urilor pe hosting platit. Pina atunci totul a fost OK. Vechile probleme legate de hostingul gratuit au disparut, si va spun, sunt multe si-ti consuma foarte mult timp si mai ales nervi. Asa ca, pentru orice incepator, pasionat, elev, student, orice persoana care doreste instalarea sau chiar editarea online a primului site, recomand aproape exclusiv hostingul gratuit, suficient pentru stadiul in care va aflati.
 

Logare
Inregistrare
Suport

Alegeti planul de gazduire care se potriveste cel mai
bine nevoilor dvs.

mai mult

Proiectele noastre sunt concepute pentru a ajuta afacerea dumneavoastra sa obtina cele mai bune rezultate pe internet, la cele mai bune preturi si fara complicatii tehnice.
mai mult